Directioneaza 20

Împreună pentru copiii României!

Alege să ajuți copiii, vârstnicii și familiile aflate în nevoie și direcționează gratuit 20% din impozitul anual pe profit sau pe venit Asociației Povestea Mea.

Conform Codului Fiscal, deținătorul unei societăți comerciale sau al unei microîntreprinderi poate direcționa 20% din impozitul pe profit sau venit datorat statului către Asociația Povestea Mea. În acest mod, vei știi sigur unde se duc o parte din banii pe care compania ta îi plătește ca și taxe către stat și vei fi o parte importantă în acțiunile desfășurate în cadrul Asociației Povestea Mea.

Cine poate dona 20%?

Pentru societățile comerciale care plătesc impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.

În cazul în care există sume care rămân nededuse în anul fiscal, întrucât depășesc limita minimă care se scade din impozitul pe profit, acestea pot di reportate în următorii 7 ani consecutivi.

Potrivit legii, microîntreprinderile care efectuează sponsorizări pentru susținerea organizațiilor non-profit, pot beneficia de credit fiscal în cuantum de 20% din impozitul pe venit, datorat pentru trimestrul în care au efectuat sponsorizarea.

Vă rugăm să aveți în vedere Asociația Povestea Mea și pentru următoarele trimestre.

Persoanele fizice autorizate pot acorda și ele sponsorizări, iar cheltuiala cu sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net stabilit conform normelor fiscale.

Ce se poate dona?

Capital

Puteți să vă implicați financiar sub formă de donații pnetru a susține acțiunile realizate în cadrul asociației.

Bunuri

Puteți să donați bunuri materiale și prin firmă dacă doriți să ajutați persoanele aflate în nevoie să aibă un trai mai bun.

Servicii

Sunteți prestator de servicii și considerați că serviciile dumneavoastră ne-ar ajuta în vreun fel? Hai să colaborăm!

Ce trebuie să faceți pentru sponsorizare?

1. Calculați donația

2. Completați contractul

sau

sau

3. Trimiteți contractul

4. Efectuați donația

Suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice informații necesare!